Ademsessie stress & trauma release

Info ademsessies

Ik werk in de ademsessies met lichaamsgerichte therapieën genaamd BRTT & TRB. Een lichaamsgericht proces om bewust spanningen toe te laten en die op een natuurlijke manier te ontladen. Zowel de dagelijkse stress als diepe, chronische spanning vaak ontstaan door onverwerkte traumatische ervaringen.


Tijdens sessies speelt de muziek een belangrijke rol in de ondersteuning van het proces. Muziek kan allerlei beelden en gevoelens bij je oproepen die aangekeken en gevoeld willen worden. Het helpt om je over te geven aan de ervaring zodat je oude pijnen en gevoelens kan ontladen. Als begeleider blijf ik altijd bij je en help ik je door weerstanden heen en zorg ik voor een veilige bedding.


Body Remembers Trauma Therapy (BRTT)

"het lichaam onthoudt alles".

Deze lichaamsgerichte methode helpt je om toegang te krijgen tot het lichaamsgeheugen van het trauma. Met eenvoudige lichaamsoefeningen activeer je opnieuw de (oude) spanningen in het lichaam vaak opgeslagen in de psoas-spier. Het doel hiervan is om de psoas-spier te activeren en te laten trillen. De trillingen (tremoren) activeren het natuurlijke ontladingsmechanisme om vervolgens spanningen op een veilige en natuurlijke manier te ontladen. Met als gevolg eengekalmeerd zenuwstelsel.


Trauma Release Breathwork (TRB). 

“de adem is de brug tussen lichaam en geest”

Dit ademwerk is ontworpen om door de vele lagen van lichaamspantsering heen te breken. Met 7 zeer effectieve ademhalingstechnieken wordt je hele ademhalingssysteem geopend. Doordat je op een bewuste manier diep ademt zal je meer gaan voelen. Voelen wat er in je leeft, waar je je aan vasthoudt en met je meedraagt. Met TRB leer je dit los te laten en het lichaam geeft vanzelf aan wat er los gelaten wil worden. Door het ontladen van fysieke, mentale en emotionele spanning uit je lichaam en geest zal je je vitaler voelen.


Voor wie?

De ademsessies zijn WEL geschikt voor:   

- als je af wil van fysieke en mentale klachten              

- iedereen die wil werken aan zichzelf                      

- diegene die bereid is om de diepte in te gaan        

- iedereen, jong en oud                                            


Ze zijn NIET geschikt :     

- als je vast wil blijven zitten in negatieve gedachten en patronen   

- als niet toe bent aan verandering in je leven    

- tijdens zwangerschap  

- als je psychoses, epilepsie of serieuze hartproblemen hebt                              


Bij vragen of twijfel over je gezondheid neem ALTIJD contact met je huisarts of specialist.


Wat kun je gaan ervaren?

Doordat trauma zich vastzet in het lichaam helpt het niet alleen om over te praten. Het lichaam wil af van de spanningen die voelbaar zijn en precies dat is waar BRTT & TRB sessies je bij kunnen helpen. Je lichaam komt weer terug in een oorspronkelijke staat van zijn en wordt gezonder waardoor je vrijkomt van (vage)klachten.


Deelnemers geven aan dat zij na een sessie:

 • meer innerlijke rust ervaren
 • helderheid in de geest hebben
 • soepelere spieren en gewrichten hebben
 • opnieuw geboren waren
 • moeiteloos grenzen aan geven
 • meer energie hebben
 • minder tot geen pijnen in het lichaam voelen
 • zelfliefde voelen in al hun cellen
 • geen hoofdpijnen meer hebben
 • zelfvertrouwen voelen
 • een leukere partner zijn


Veiligheid en vertrouwen staat voor mij voorop tijdens de therapie. Het lichaam geeft vanzelf aan hoe diep het wil en kan gaan, je hoofd zal je vaak wat anders zeggen. Er bestaat geen Quick fix en het is dan ook raadzaam om voor een optimaal resultaat meerdere sessies te doen. Gun jezelf de tijd om stap voor stap te werken aan je helingsproces.