Pepijn van de Peppel


"Wat je heelt in jezelf, geef je niet door."

Tijdens mijn studie Holistisch leefstijl coach in 2017 ben ik voor het eerst in aanraking gekomen met het ademwerk van Wim Hof en ik was direct AAN. Eerst vond ik ademwerk maar zweverig klinken maar er is niks aardser dan ademen. We doen het de hele dag door en veelal onbewust. Ik ben mij verder gaan ontwikkelen op het gebied van lichaam, geest en ziel en meer gaan leren lichaamsbewustzijn. Vanuit verschillende hoeken ben ik geïnspireerd geraakt door het sjamanisme, ademwerk en yoga & meditatie.

 

Zo leerde ik mijzelf beter kennen en te begrijpen dat ik leefde ik als een ‘wandelend hoofd’, leven onder invloed van mijn gedachten en ratio. Ook was ik perfectionist en een pleaser. Altijd maar bezig met de ander om vooral niet mijn eigen problemen aan te pakken. Dit kostte mij veel energie en was ik vaak moe en uitgeput. Ik was afgesloten van mijn binnenwereld en had moeite met luisteren naar mijn lichaam, grenzen aangeven, emoties uiten en mijn eigen behoeften voelen. Ik dacht dat na een aantal cursussen en sessies mijn problemen wel voorbij zouden zijn. Maar helaas, er bestaat geen Quick fix. Persoonlijke ontwikkeling is een levenslang proces en als je denkt dat je het snapt komen er nieuwe lagen te voorschijn.

De mens zie ik als een dynamisch geheel van fysieke, mentale, emotionele en spirituele lagen. Deze lagen beïnvloeden elkaar de hele dag door. Hoe je denkt, wat je eet, je emoties, erfelijke invloeden en je omgeving maken jou tot jouw unieke zijn en hoe je je voelt en beweegt in een constant veranderende en snelle maatschappij.


Hierin kom je altijd uitdagingen tegen en heb je levensvragen waarbij je wel wat hulp kan gebruiken. Ik begeleid mensen met zachte kracht, humor en diepgang naar ontspanning en bewustzijn. Via een combinatie van lichaams- en ademwerk help ik je bewust naar oude pijn, emoties, trauma’s en energetische ballast toe om die te verwerken, te ontladen en te helen. Door zaken te benoemen, aan te kijken, opnieuw te doorvoelen en spanningen te ontladen komt je lichaam terug in de natuurlijke staat van zijn.


Een staat van rust waarin je je gelukkig, krachtig en gezond voelt en met meer liefde functioneert voor jezelf en je omgeving. Dat wens ik iedereen toe.