Ademwerk als medicijn

Pepijn van de Peppel 

"Wat je heelt in jezelf, geef je niet door."

Tijdens mijn studie Holistisch leefstijl coach in 2017 ben ik voor het eerst in aanraking gekomen met het ademwerk van Wim Hof en ik was direct AAN. Eerst vond ik ademwerk maar zweverig klinken maar er is niks aardser dan ademen. Ik kwam er achter wat ademwerk met mij deed dat ik hier meer over wilde leren. Zo ben ik mij verder gaan ontwikkelen op het gebied van lichaams- & ademwerk en leerde ik mijzelf beter kennen en te begrijpen dat ik leefde ik als een ‘wandelend hoofd’. Leven onder invloed van mijn gedachten en ratio en weinig in contact met mijn gevoel. Het ademwerk heeft mij veel gebracht en dat wil ik graag doorgeven aan mijn medemens.

"Misschien is alles wat verschrikkelijk is, in zijn diepste wezen, iets hulpeloos dat onze LIEFDE nodig heeft." Jan Bommerez


Ik zie de mens als een dynamisch geheel van fysieke, mentale, emotionele en spirituele lagen. Deze lagen beïnvloeden elkaar de hele dag door. Hoe je denkt, wat je eet, je emoties, erfelijke invloeden en je omgeving maken jou tot jouw unieke zijn en hoe je je voelt en beweegt in een constant veranderende en snelle maatschappij.


Het leven kent altijd uitdagingen en soms loop je tegen dingen aan waarbij je wel wat hulp kunt gebruiken. Met mijn sessies begeleid ik je met zachte kracht, humor en diepgang naar ontspanning en bewustzijn. Via een combinatie van lichaams- en ademwerk help ik je bewust naar oude pijn, emoties, trauma’s en energetische ballast toe om die te verwerken, te ontladen en te transformeren.


Door zaken te benoemen, aan te kijken, opnieuw te doorvoelen en spanningen te ontladen komt je lichaam terug in de natuurlijke staat van zijn. Een staat van rust waarin je je gelukkig, krachtig en gezond voelt en met meer liefde functioneert voor jezelf en je omgeving. Die transformatie wens ik iedereen toe.unsplash