Ademwerk als medicijn

Yoga voor iedereen

Ben je op zoek naar….

- meer ontspanning
- meer kracht

- innerlijke rust

- verbinding

- bewustwording

- soepeler bewegen

 

Dan is yoga wellicht iets voor jou!!

 

Yoga helpt je bij het versterken van spieren, verbeteren van flexibiliteit en bevorderen van een betere houding. Regelmatige beoefening kan ook de bloedcirculatie verbeteren en het immuunsysteem versterken. Yoga zorgt voor vermindering van stress en angst waardoor je een gevoel van innerlijke rust en kalmte kunt ervaren.

 

De lessen kenmerken zich door de nuchtere aanpak in combinatie met diepgang en humor. Voor mij is yoga meer dan het goed doen van houdingen, gedachten stopzetten en heel lenig worden maar om de innerlijke beleving. Door het aannemen van houdingen, ademoefening en meditatie vergroot je je lichaamsbewustzijn.


Tijdens de lessen leer je in houdingen te voelen wat jouw grenzen zijn, deze te respecteren en aanpassingen te doen indien nodig.

Dat maakt dat de lessen voor iedereen toegankelijk zijn ongeacht je lichaamstype, leeftijd of fitnessniveau.

Met verschillende yogastijlen en niveaus van intensiteit is er altijd een vorm van yoga die bij jou past.


DE LESSEN


Power yoga:

Een energieke en dynamische vorm van yoga waarmee je kracht, flexibiliteit en uithoudingsvermogen opbouwt en je wordt uitgedaagd om je grenzen te verleggen, zowel fysiek als mentaal. Je werkt aan het opbouwen van spierkracht, het verbeteren van je lichaamshouding en het vergroten van je algehele fitheid. De houdingen variëren van staande poses tot balanshoudingen tot vloeroefeningen waardoor het hele lichaam wordt getraind.

Maandag van 18:45-20:00 uur


Easy Peasy yoga:

Een les die een welkome ontsnapping aan de drukte van het dagelijks leven biedt en ruimte geeft om diep te ademen en te ontspannen met Hatha en Yin yoga. Hatha yoga legt de nadruk op het vertragen van de ademhaling en het bewust bewegen door verschillende houdingen. Yin yoga daarentegen richt zich op het stretchen van diepere bindweefsels in het lichaam door langdurig in houdingen te blijven. Het helpt je om flexibiliteit te vergroten, gewrichten te versoepelen en je geest tot rust te brengen. Beide stijlen bieden een kalmerende en herstellende ervaring waarbij de focus ligt op het vinden van ontspanning, het verbinden met het innerlijke zelf en het leren comfortabel te worden in de weerstand. Het tempo is rustig en er is vaak ruimte voor aanpassingen, waardoor het geschikt is voor alle niveaus, inclusief beginners.

Maandag en donderdag van 20:15-21:30 uur


Flow yoga:

Een dynamische les waarin je vloeiend beweegt van de ene houding naar de andere die de nadruk legt op soepele bewegingen en het synchroniseren van je ademhaling. Met deze stijl van yoga bouw je kracht, flexibiliteit en uithoudingsvermogen op, terwijl het je ook mindfulness en aanwezigheid leert. Of je nu een beginner bent of een ervaren yogi, Flow Yoga kan je helpen om balans, focus en innerlijke rust te vinden, zowel op als naast de mat.

Donderdag van 18:45-20:00 uur


Tarieven:

Proefles: € 10,00 incl. gebruik van een matje en is eenmalig.

Losse lessen: €13,50 per les.

Strippenkaart: 5 lessen voor €65,- (2 mnd. Geldig) of 10 lessen voor €119,- (4 mnd. geldig).


Voor het aanvragen van een proefles of overige vragen klik hier.


Adres Touchfit:

Hendrik Casimirstraat 152

3136 BD Vlaardingen

(gratis parkeren)

Yogazaal

unsplash